Pemdaftaran Buku Pink di KK

Hi, saya dah masuk 15minggu tapi belum lagi buka buku pink di KK. Tapi dah call KK, appointment on 29/03/23. Doc & misi tak bising ke lewat register buku pink? #ingintahu #firstmom #pleasehelp #bantusharing

6 Balas

sy buat buku pink bila da hamil 10w sis. diaorg yg bg tarikh tuk dtg. tupun nurse bising jugak sbb hb first time x menyenangkn hti dia. hihihi

Saya aritu pegi 11 mggu pon nurse dh bising hahaha tp xmarah la cuma dia kata nnt kena menjawab dgn doc cmtula

kk tahu ker sis da masuk 15 minggu? sepatutnya dorg kena bagi tarikh awal sikit. 29/3 lambat lagi tu..

2y ago

ohh xpe la.. ikutkan je arahan kk tu.. klu dorg bising, kejap je tu. anggap je dorg risau. think positive 😌

Kalo KK yang bg date takpa biasanya sbb diorang full. Saya dapat appt masa 13 weeks

depends pada nurse atau doc yg handle. sepatutnya kena buka buku bawah 12 weeks.

Bising kejap je kalau ye pun. Abaikan.