tanda tanda

saya dah keluar tanda air jernih tapi lendir , tapi takda rasa sakit perut yg amat . perlu ke hospital atau tunggu sakit perut yg betul baru pergi ? pendapat korang ? 🥹 saya taktahu sebab #firstbaby #pleasehelp

1 Balas

hi macam saya memang dah keluar full bloody show ketul2 tu, tapi now just monitor from home in terms of baby punya pergerakan dan tunggu sampai real contraction. sbb kalau keluar tanda, tak semestinya akan terus bersalin. tapi patut inform ur doctor sebab nanti doc akan suruh buat ctg to check baby punya condition dulu. check air ketuban dan lain-lain