Payudara tak terasa penuh

Saya dah bersalin day 9 tp last rasa bengkak susu pada hari 6. Hari ni hari 9 tak rasa berat pun payudara.. agak agak dah perlu start ikhtiar booster ke ni? Susu still ada sbb bby still hisap on demand and bila di hisap sebelah ada leaking. Cuma tula rasa ringan dah risau takndpt susukan lama huhu #SeriusTanya #bantujawab

2 Balas

Kalau sblah still leaking means susu cukup je tu insyaAllah. Tak perlu overthink, bila stress nanti susu drop, aslo makan dan minum kena cukup. Kalau nk ambil booster, ambil yang natural/organic such as lobak putih, kurma, air longan ke. Saya pun mula2 je rasa berat payudara. Lama2 ringan je but susu still kluar. No worries mummy, you can do it 💪🏼

xperlu booster pun. sy xmakan pun benda2 gitu masa pantang. yg penting awk cukup makan minum, feeding bby ikut demand. lama2 susu bdn tu akn constantly ada. its normal klu bby hisap sblh, sblh lg akn menitis. blh pkai milk collector..simpan susu dlm storage bag.