BRACES vs PREGNANCY

Saya dah berkahwin selama 3tahun dan pakai braces 1tahun lebih. Saya baru disahkan hamil anak pertama 7minggu. Any mommies yg tahu apa effect dan perkara yg saya perlu buat since saya mengandung dan berbraces? Saya ada baki rawatan selama 1tahun lebih lagi. Jangkaan bersalin saya September 2023 dan jangkaan saya cabut braces Disember 2024 nanti. Help me 😭

2 Balas

Kalau dah pregnant, baru nak pakai, tak digalakkan. Sebab sakit kan nak makan apa semua tu. Awak dah pakai lama tu should be okay je. Cuma kalau ada appt dengan dentist inform la yang awak pregnant.

Ok noted mommy. Thank you ya 😘