Waktu terbaik scan

Saya dah 5 hari tak period. Cek upt positif. Cek clear blue digital dia tulis 2-3 pregnant. Bila waktu terbaik untuk scan di klinik ya? #pleasehelp

5 Balas

cuba sis check pos kwn2 sblm.ni, sbb stgah org die g scan awl blm nmpk kantung ,sy suggest better 8weeks ke atas , sis boleh start kira dari tarikh sis mula period kali terakhir untuk tahu brpe weeks sis pregnant. sbb nti nurse kk akan tnye tarikh tu. 😊

2y ago

hari first day last period. 15/8

saya lewat period 7hari test n wait around 2/3 minit kabur tapi lama lama nampak terang . first period 13hb oges .. ikut kiraan saya baru 5 minggu , dh bg thu nurse , nurse tlg kira kan due date 20may2023 😍 . blom scan igtkan dalam 3 minggu lg nk scan

2y ago

wahh tahniah sis..tunggu 8 weeks nanti baru boleh gi scan🥰

Saya upt positive sehari lepas missed period, so waktu tu 4 mggu dr last period. Excited punya pasal terus ke klinik nak scan 😂😂 Tapi x nmpak apa apa lg. Dr kata normal. Dr sarankan dtg mggu 6 ke atas sebaik baiknya mggu 8 😄

2y ago

Alhamdulillah tahniah awak 😍🥰 Samalah saya pun baru lepas scan tadi. dah nampak kantung. Moga kandungan kita baik2 saja hendaknya 🤲🤲

time 5weeks sy pi scan dekat swasta sbb mmg niat nk tgk kantung je. Dr situ suggest 9weeks bru sesuai nk scan baby. boleh tgk heartbeat baby skali.

2y ago

Oh 9 week ya. Okay noted. tq sis 🥰

pi klinik sebulan lpas due period...

2y ago

welcome sis...