baby cukup 10 tendangan tapi slow dari biasa..

saya dah 39w. biasa gerakan baby pkul 3 dah settle tapi sekarang pkul 6 baru cukup 10 tendangn dan pergerakan baby slow sgt. so boleh cek kt hospital? atau cek dekat klinik dulu?

3 Balas

sama sy pun mcm tu tendangan baby slow tapi cukup 10 skrg dah 38w4d. sy just monitor guna fetal droppler

bg sy ok lg, sbb xlepas 9pm. sy dh hujung2 pkul 8 mlm baru settle 10x

Rsenye normal sbb dia dh padat dlam perut . Jadi terhad pergerakan