Mommy nak tanya kalau baby kerap mengeras

Saya dah 39minggu baby krap mngeras tpi tk rsa sakit perlu ke hospital atau tak ye due sya 12.12 ni

5 Balas

Saya ada tanya doc kalau perut mengeras tapi tak sakit tu contraction ke? Doc cakap tu braxton hicks je. Kalau pergi hosp pun dorang akan suruh balik dulu. Pantau pergerakan baby je. Kalau pecah ketuban dengan lendir darah keluar boleh p hosp.. sy due date harini 10/12 tapi kalau takda tanda bersalin, 17hb baru kena serah diri. Doc bagi seminggu dari edd

1y ago

dia mngeras tu agak lama lah kdng smpai esk..ni dh bpe hri dh dia ngeras je..tpi tk rsa sakit sngt pun biasa biasa je sakit dia...

kalau tak pasti boleh je pergi untuk pengesahan , tapi tulah kalau takda bukaan memang akan disuruh balik je dulu .. saya pun ada start rasa mengeras dan sakit2 dibahagian pinggang ke bawah tapi on off lahh ..

1y ago

sya first baby tu lh nk g hosp tkut dia sruh balik dlu..tpi gerak dia ckup

Sama ngn sayaa .. dahlaa firsttbaby .. bilaa tnya mak , maknya kata selagi tkde tnda tkyah g hospitall .. hmm

1y ago

ye sis sy pun first baby risau tpi tk da tnda lngsung nk g hosp tkut di sruh balik dlu

sama lah lagi smlm mengeras..pastu vagina rasa ngilu je..hrini 39w dh

1y ago

Ada update ke sis?sy pon sama vagina ngilu sngt smpai nk duduk pon sakit

Sama sis due saya 10/12 ni perut selalu mengeras tapi tak sakit pon.. 😅

1y ago

agknya di syok ddk kt prut mama dia kot makn sedap je😅