kontraksi 37 minggu

Saya dah 37 minggu 4 hari. Tapi saya confius saya dah pernah rasa contraction ke belum. Mengeras tu ada tapi sehari tu dalam 3/4 kali jelah. Itu ke contraction palsu? Saya confius sbb takde rasa sakit atau apa apa lagi tapi Doktor kata baby dah ada kat laluan. Ada ke yg berlaku bukaan tanpa rasa sakit? #pleasehelp #firstmom

1 Balas

mcm kes member saya dulu mcm tuh, tiba beranak. tapi selalu tgok juga 3 tanda, keluar darah, ketuban atau contraction kuat tak. sbb da mmg bila2x masa je kan .