Keliru air keputihan atau ketuban

Saya dah 35 weeks 5 days but keliru sebab tak pernah keluar keputihan terus byk mcm ni . So ni act keputihan atau ketuban ? P/s : sorry kalau gmbr menggelikan , need to know either need to go hospital or not #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

Keliru air keputihan atau ketuban
5 Balas

nie keputihan nie. byk jugak tu. nt pegi KK, bgtau doc supaya buat swab utk GBS. sbb kalau keputihan byk sgt, takut infection kat baby bila bersalin nt. air ketuban takde warna, takde bau dan tak melekit. dia jernih je. kalau ketuban leaking sikit, pad/panties kita akan rasa lembab2 basah2 dan takkan ada warna/bau.

saye pun ade keluar cecair macam nih (xgatal takde bau) mase 34w+ tapi xbanyak mcm nih. Air ketuban semua okay jee mase check. Doc buat swab untuk GBS test sbb takut ade infection and sementara tunggu result doc bagi ubat insert. Esok baru tahu result. Sis kalau risau pegi hospital terus nanti doc check.

1y ago

👍

sy pun ada keluar cecair mcmni di akhir2 trim ni (skrg 36weeks), better bgtahu nurse/dr supaya dorg boleh ambil sampel. Mcm sy haritu, dah ambil sampel tp result ckp keputihan biasa, takde jangkitan apa2.

ni keputihan sis, saya pun baru2 ni masa 33w kluar bgini juga tapi time pagi bila baru bangun kan terus keluar dekat panties tpi tu jak lepas tu tiada sudah.

keputihan. air ketuban tak berwarna, cair mcm air pair & warna jernih.