saya cuma naktanya.

saya dah 32 minggu. tadi scan dkt klinik baby 1.9kg , okay ke 1.9kg utk 32 minggu ? ada tak cara utk naik berat baby atau berat baby dah okay mcmni ? #ingintahu #firstmom #firstbaby

3 Balas

sy scan 29 week berat baby 1.48kg doc kk kata baby besar 2 minggu smpai kena refer o&g.. pastu scan 30 week kat hospital berat baby dah 1.54kg doc pakar o&g kata normal besar dalam 1 minggu je(sblum jumpa pakar dah start control mkn, tak mkn berat waktu mlm).. smlm 31 week berat baby dah 1.84kg scan kat swasta doc tu kata normal ikut perkembangan saiz 31 week dah.. lega betul cuma kepala pulak besar, air ketuban kurang.. masuk trim 3 berat baby mmg cepat naik, kalau x control makan baby boleh besar lagi pastu sy ada gdm, kalau boleh x nak smpai 3kg payah nak teran nt x pasal kena czers..

normal sis , semalam saya scan genap 32 minggu baby 1.9kg . doktor kata normal je , jangan risau ye ☺️

Doc ada ckp ppe tak?

10mo ago

takde pun. selama mengandung ni, semua okay. saya pun lupa nk tanya tadi.