Sesak nafas

Saya dah 18minggu 3hri, sekarang ni saya selalu MCM sesak nafas knpa ya??dada brdebar2 #ingintahu

7 Balas

saya tak gdm, dan darah semua okay. tp perasan berdebar2. bila cek guna bp kat rumah, heart rate penah cecah 143. mula2 jarang2 jadi, makin lama makin kerap. ttba demam, bila pergi ED (sbb twin pregnancy), rupanya maternal tachycardia. quite common among pregnant mommies. just that doc kena investigate further to make sure other possibilities mcm heart problem, electrolyte, ecg, magnesium, potassium semua takde masalah

11mo ago

wahh syukur Alhamdulillah sihat-sihat selalu

Ada GDM x? Or apa2 on ubat selain ubat vit kk bg? Aritue sy mcm ni tp sbb kn insulin sy jd hypo.. So doc stop kan.. Alhamdulilah sejak stop insulin sy ok..

11mo ago

baik terima kasih ambk berat, semoga kita selalu dlm lindungan Allah SWT 🤲

Kalau selalu sangat jadi, awak kena jumpa dr ya. Sebab time mengandung ni mmg boleh cepat naik bp. Kalau awak ada bp meter, cuba la monitor jugak kat rumah

11mo ago

sis pn jaga diri 💖

Hamil terjadi sbb kandungan semakin membesar dan paru2 hingga buat awak rasa kurang selesa . perlu minum air yg masak2 🥰

11mo ago

terima kasih awak💖

sy pon ade jgk rse berdebar...kdg kita mnum kafein ...tea pon x bleh...bnda2 berminyak kurangkan...

10mo ago

ye...mcm tu la saya...sy test la mnum skali tu...mlm nye berdebar...taw dah sbb apa berdebar laju😅..

Jumpa Dr, sbb ada yg prob thyroid hormone masa pregnant