Senak perut

Saya dah 16 weeks. Kadang2 kalau malam rasa senak atau cramp di bahagian bawah perut atau belah kanan perut. Tapi tak kuat sangat. Dan kalau bangun pagi nak solat subuh, mesti kene duduk sekejap dan kalau nak jalan mesti kene berdiri sekejap dulu dan akan pegang perut kalau jalan. Sbb rasa senak dan rasa ada sesuatu dalam perut terturun. Normal ke?

2 Balas

Saya pun mcam tu. Tapi bila tanya doc , doc kata baby membesar . Rahim mengembang sebab tu senak2 . Kecuali kalau senak dan spotting/bleeding doc sarankan pegi check terus jangan berlengah.

Sy 14 minggu pun rasa bende sama. Kadang risau juga. Lagi2 bila diri pastu jalan, rasa macam ada bende terturun. Bila pegang bawah perut baru selesa sikit.

1y ago

Alhamdulillah. Tadi check dr, semua okey. Semoga awak dan baby sihat sentiasa.