Mak mentua

saya da brape bulan tak balik ruma sewa.. Saya skg stay dgn mak saya.. masa awal pregnant.. Bile husb pegi kjee.. saya kat ruma sewa sorang².. tak de kawan.. smpai kan dgar yg bukan².. tido pon tak ckup.. sampai kan termenung jenguk luar.. saya da bincang dgn husb.. nak stay uma mak sendri smpai habis pantang klau bole.. dia pon oke.. tp tu la.. dia tak bole tggal kan ruma sewa terlalu lama.. sminggu skali dia akan balik uma mak sy.. Baru² nie, mak mentua saya tegur.. "tak elok berjauhan dgn suami.. dan tinggalkan ruma terlalu lama.." Saya terus nangis teresak².. teros menerus smpai 3 hari.. saya buat nie bukan untuk diri sndri.. tapi untuk baby.. stiap kali bincang kan psal hal nie.. mesti sy nangis tak henti².. smpaikan tros moody.. sy pon tak tau knape stiap kali diajak balik.. sy tros rase tak happy . menangis tak henti².. ape pendapat korang ??😞.. adakah sy seorang isteri nusyuz ?? #pleasehelp

7 Balas

tiada masalah kata² pihak lain selain suami/ isteri atau anak dlm sebuah keluarga. abaikan. teruskan saja dengan apa yang telah anda dan suami persetujui.

2y ago

Husb jenis turut kata ape yg mak dia ckp.. klau x turut.. dye rase bersalah.. xpe.. sy cube bertolak ansur.. in syaa allah.. doakan sy dan bby happy² je walaupon dlm keadaan yg x mengizin kan.. 💞