Sakit dekat miss v

Saya da 37minggu 3 hari. Harini saya nak berjalan cukup seksa . Rasa sakit sgt dkt bhgian bawah . Rasa mcm pnuh dgn kpale baby n rasa baby nk terkeluar. Adakah normal bila baby dah masuk laluan atau saya perlu ke hospital?

4 Balas

Haritu saya macam ni jugak, dr cek & cakap kepala baby dah turun. Tapi seksa sungguh bila berdiri/berjalan. Terasa berat sangatsangat & mencucuk bahagian bawah. Hari yang sama, dalam 2jam kemudian macam tu contraction start datang. Kekerapan awal setiap 20min, lepastu 10 min sekali, lepastu kurang dari 5minit sekali terus saya inform nurse & dorang tolak lr sebab dah 4cm *saya memang warded masa tu sebab cirit birit & turun tanda bloody show.

4mo ago

bukaan bru 1cm . selase ni kne serah diri kt pac lgi skli

normal sebab baby dah masuk laluan. sebab tu sekarang ada orang jual maternity belt untuk tampung perut. boleh la awak try.

feeling the same too... bila dh duduk.. nak berdiri tu adoiii .. nyilu betul... nak jalan pun slow2 mcm cucuk cucuk dh .. berat

4mo ago

sama² la kita kuat 💪🏻

sy pon gitu. tp xda tanda2 nk bersalin lagi ni. adei