sakit perut 39 week

saya confuse laa, saya mmg sakit perut sekarang ni. hilang datang. tapi sakit perut biasa jee.. tak sakit sangat pon. jdi pelu ke saya ke hospital?? sbb ada tengok video tips dokto tu cuma kontraksi palsu. xpelu pegi dulu.. tunggu sakit betul2 baru pegi.. sbb sakit perut ni biasa je. macam kena gigit semut😂#firstbaby

5 Balas

alhamdulillah. dah selmt lhirkn baby girl. sy kna eod bp pg tu kul 8.30 pg. misi kta ank xmasuk laluan ag. masih tggi. jadi sy suspek lma lg nk bersalin. petang kul 5.30 ad dtg skit kat bwah. sy pk xde pape kot. sbb baby mash tgi lg. sakit tiba2 dtg & pergi smpai kul 8.20 gtu. tup2 pecah ketubn + darah. terus ke kk- hospitl setiu- hospital tganu. sampai2 je dh 8 cm. slmt bersalin jm 11.53 mlm.

1y ago

ya. sorry bru bc😁

Kalau dah 39w tu, boleh je kalau nak terus ke hospital. At least doc boleh cek kalau betol memang dah tanda nak bersalin sbb ada je org yg contraction tapi x rasa sakit. Walaupun dah bukak 5cm masa tu. Ni nurse sy yg cerita pengalaman dia masa pregnant anak first.

Saya due 3/4 tpi skrg pn masih tkde rasa sakit apa2 setakat sakit perut biasa2 je 😭 mcm mna ea biasa ke tu . Tapi masa 17/3 first time rasa perut ngeras n sakit bahagian bawah . G hosp chek 1cm . Tpi lepastu sampai skrg takde rasa sakit pula

1y ago

Aah btul baby firstt . Risau laa

Irregular contraction je tu puan. Xperlu pergi hospital pun jika xde 4 tanda nk bersalin tu. Dan jgn lupa kira tendangan bayi yg 10x. Bykkn berjalan, bersenam, berdoa n enjoy the moment ok 😊

kalau contraction, perut mengeras, sakit sangat, macam senggugut tapi lagi sakit. ada orang kata macam sakit perut nak berak tapi pergi toilet tak berak pun.