PERANCANG KELUARGA

SAYA BERUMO 37THN NI KANDUNGAN KE 6.. 2 GUGUR. 3 ALHAMDULILAH UMO 10,9 DAN 5 TAHUN. DUE BULAN 3. DOKTOR TANYA NAK GUNA PERANCANG KELUARGA APA. IKUT HATI SAYA NAK IKAT TRS ATAU POTONG JA MEMANDANGKAN ADA 1 TUBE JA. MASALAHNYA D9KTOR TAK BENARKAN. DIA CAKAP MASIH MUDA.37 THN MASIH MUDA KAT MANA PUN SAYA TAK TAU.2 THN LG 40 KOT TAK KAN NK MENGANDUNG LAGI. SAYA DAH TAK MAU GUNA PERANCANG KELUARGA.SAYA DAH PENAT.4THN AMBIK CUCUK DEPO .PERIOD TAK DATANG. SETAHUN 2 KALI JA . BADAN JADI LEMAH. LETH SAKIT KEPALA. PIL SAYA KERAPA LUPA .BILA MKN MESTI TLANTAR PENING MUAL IMPLAN KOS PULAK KONDOM SUSAH SUSAH BW BINCANG DGN HUSBAND. TAK NK PAKAI.. RANCANG SENDIRI LAGI TAK PERCAYA. SKRG DOKTOR SUGGEST IUCD. SAYA CARI MAKLUMAT PASAL IUCD. RAMAI KATA OK . SAN RAMAI JUGA CAKAP KALAU DTG BLN LAMA DAN BYK.DAN TAK GANGGU HORMON. KORANG MACAM MANA PENING FIKIR HAL NI. SY INGT NK IKT OR POTONG JA. SBB DAH PENAT LETIH. UMO PUN DH DEKAT 40. DOKTOR TAK KAN PAHAM.#pleasehelp #seriusnanya

1 Balas

sepatutnya bila kedua pasangan dah setuju untuk ikat, tak jadi masalah. doktor perlu ikut apa keputusan kita. mak saya sendiri lepas bersalin 5 orang tambah 2 gugur masa 5 dan 7 bulan. ikat terus masa umur 32 dan sampai skrg dah umur 53 dah pun. tanya pendapat doktor lain untuk ikat. doktor tak boleh halang selagi mana itu persetujuan suami isteri

1y ago

Saya dgn suami dah bsetuju utk ikat trs. 3 doktor dah saya berbincang hal ni. tp doktor Tetap dgn pdirian iucd.