Baru start bekerja lepas cuti bersalin

Saya baru start bekerja minggu nih lepas 3 bulan cuti bersalin. Masa tengah kerja mcm2 fikir anak di rumah. Saya bekerja 12 jam shift siang malam. Siang pengasuh jaga, malam ibu saya yg jaga. Masa tengah buat kerja saya asyik fikir patut ka saya berhenti. Mmg suami ada suruh berhenti tp bila kami bincang kewangan mcm x mencukupi. Saya buntu. Bila kerja asyik fikir anak ja. #bantusharing #firstmom #firstbaby #sekadarcurhat

1 Balas

Normal tu awak. Nie anak 1st awak ke? Lg2 baby baru berapa bulan kan mmg asyik terfikir2 dan teringat2. Sy yg anak dah 2 tahun lebih pun masih terfikir pasal die kt taska tu. Mcm2 difikir. Tp x apa lah sy dah letak die kt tempat yg selesa dan selamat, she should be fine and okay. Awak fikir mana yg terbaik, follow je. Mmg ikutkan hati nk Sgt duduk je rumah. Penat die double penat kalau bekerja nie. Tp bila fikir balik duduk rumah saja x dpt apa2 lebih baik bekerja.