Keputihan yang menganggu ..

saya baru pregnant 7weeks , sekarang tengah alami keputihan yang sangat teruk . berketul ketul , berwarna kuning kadang kadang putih dan sangat gatal menganggu bahagian faraj , macam mana mommies handle bab ni ye ? saya masih belom buku pink kalau nak rujuk pd kk .. mohon tipss .. #pleasehelp #bantusharing

5 Balas

jaga pemakanan . kurangkan makanan yang manis . amalkan makan buah with yogurt ( plain ya ) . banyakkan minum air masak . kalau keputihan terlalu banyak dan mendatangkan bau yang tidak menyenangkan , segera jumpa doc . kalau rajin seminggu sekali buat teknik sitz bath ( boleh google ) semoga bermanfaat 😚

Pergi klinik n check.. nanti doc akan suggest awak untuk buat apa.. n ada ubat untuk awak amalkan untuk elak lagi teruk.. bahaya kalau biarkan effect pada kandungan nanti..

Ini mungkin bukan keputihan tapi yeast infection sebab gatal. Keputihan pregnancy tak gatal. Better check doctor

pernah alami jugak, tpi sy keep guna sabun fefet untuk kurangkan gatal.. n amalkan pati delima..

pergi klinik cek