Normal ke tidur terlentang?

Saya baru nak masuk minggu 12. Masuk je bulan kedua saya perasan tiap kali tidur mengiring saya akan rasa susah sikit nak bernafas macam biasa. Kalau tarik nafas pun macam tak puas. Bila tidur terlentang je baru boleh catch up nafas, dada pun tak sesak. Macam mana ya 😰 ramai kata pregnant mums kena tidur mengiring. Mohon pencerahan dari mummies2 berpengalaman #firstbaby #pleasehelp

1 Balas

sy pun suka tidur terlentang. sbb dah jadi habit dr kecik. tp skrg nak xnak kena mengiring kiri jugaj tidur. kejap2 kanan sbb lenguh tp bnyk kiri. tidur terlentang bahaya klu kndungan awk makin besar. jgn kata rasa x puas bernafas, kdg tu sy rasa mcm jantung terkepit sakit sbb ngiring belah kiri 😂😂 tapi kita usahakan jugak sbb ibu2 mengandung mmg bagus tidur mengiring ke kiri.

2y ago

Ohh yeke. Baik2 terima kasih banyak 🥰🥰