Perut angin

Hi. Saya baru dapat tahu saya pregnant. Normal ke pagi2 bangun perut rasa tak sedap. Pedih ulu hati and asyik sendawa and muntah. Muntah takde keluar apa apa. Patut ke saya pergi klinik. #firsttime #ingintahu

3 Balas

Saya jadi macam ni masa saya bantai makan cempedak goreng 😅 saya terlupa yg cempedak ni berangin , mmg seksa betul lepas urut buang angin baru rasa ok sikit, taubat lepas ni kena hati2 kalau nak makan kena beringat makanan tu berangin ke tak, padahal sebelum ni masa tak preggy ok je tak pernah mengalami kembung perut kalau makan apa2, cuma masa preggy ni hormone kita lain kan , immune system pun tak berapa nak kuat, hati2 sbb saya bleeding sikit masa perut berangin ni. Alhamdulillah takda apa2 yg serious lepas check

Normal jgn risau… actually start mggu ke 5 dah boleh scan…cume harapan nk nmpk tu dlm 50-50 sje.. cume saya mmg nk check awal sbb nk tau kedudukan janin dlm keadaan baik tpi alhamdulillah direzekikan nmpk baby jgk pd mggu ke 5.. plg cantik and recommended mggu ke 8 lah sbb boleh dgr sekali heartbeat laju baby…cume ade la dlm 20% mommies yg kene tggu mggu 10 baru nmpk semua…setiap org tk sama 🥰 so enjoy the journey

10mo ago

Clinic swasta.. kalau KK mungkin dorg xkan buat lg sbb terlalu awal chances nak nmpk tu terlalu sikit.. kalau swasta dia akan buat je kalau kite mmg nk scan sgt2.. saya haritu nurse dkt kaunter tu pun gelak2 ckp xkan nmpk pape tpi tu lah rezekikan tgk2 jelas kelihatan 😂 byk je org 5week dah nmpk kantung n jantung baby.. ikut nasib

normal..angin tu..makan on time