#Firstmom #firstbaby

Saya baru bersalin 27/9 & berat baby just 2.06 kg , ade tak mommies yang penah lahirkan baby 2 kg ? Any tipsss untuk cepatkan baby naik berat badan ? 🥹

1 Balas

Baby sy lahir 2.8…sebulan 4.5kg..tips dia just susukan smapi kempis jgn tukar2 breast. Next session pn start dgn yg kempis tu 😂 pastu halfwway baru tukar. Makan kena berkhasiat n air kena cukup. Sayur sawi masak air pn ok dh kalau sayur. Kena happy2 n jgn fikir sgt ms pantang ni just fokus baby.

8mo ago

Susu akan byk bila kita kerap bg. Lagi2 bila menyusu direct lg senang. Jgn give up awal2 ckp kurang. Sy anak pertama je pam tp tgk susu tak smpai 2oz..anak ke 3 sy pam pn sama last2 sy annoyed n tak pam n bg direct je. Kdg pam tu tk byk sbb salah saiz corong.tp sy mls pam dh sbb nmpak sikit susu..bila direct ha byk je baby minum..