BP dan gula tinggi

Saya baru 6 weeks, tapi bila check tekanan darah tinggi dan gula dlm darah pun tinggi. Tadi baru ambik darah. Klau tinggi mungkin kena insulin. Umur dh 42 dan ini anak yg pertama. Saya dh kawin 18 tahun. Saya risau sangat. Ada ke yg macam saya. Jika Ada nasihat utk saya. Terima kasih #seriusnanya #ingintahu

1 Balas

In Sha Allah doa yg baik2. Gdm bahaya sis, kena ikut saranan doctor esp sis dikategorikan high risk pregnancy. Kalau doctor suggest cara utk control gula dlm badan sis dgn on insulin, itulah sebaiknya. Kalau tak buat, takut memudaratkan baby. Sis pun kena consume beberapa ubat sebab darah tinggi, so jgn tinggal ya.