Perut mengeras

Saya baru 37week++ perut seharian dh mengeras rasa xselesa sangat. Itu tanda contraction ke korang?? Tapi saya tak ada pula rasa sakit lain contoh macam sakit pinggang ke, sengugut ke... ni memang betol2 perut mengeras je. #seriusnanya #firstmom #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

Saya ank ke 2 perut mengeras.. lama jugak la Duk mengeras .. Duk ulang g tandas.. lpas tu ad lendir .. masa tu dah 40 weeks . .sy abaikan jer.. sbb masa tu dah warded dah.. lepas tu dia hilang sendri.. xmengeras dah... PGI kul 8 tu doc cek Jalan tup² dah 5cm.. sy Bru jer NK rehat n tido lepas cek Jalan tu.. sbbny smlamanxleh tdo..bby Duk mengeras.. doc suh g lr terus . sbb dah 5cm.. tp xde skit perut ke ap.. jaln kaki dgn misi turun lr.. kul 9 lbih msuk lr.. kul 10 lbih dh selamat bersalin bby boy... berat 3kg masa thun 2019.. husm...

Braxton hicks @ contraction palsu tu. Terjadi sebab badan kita tengah prepare untuk bersalin. Kalau ada sakit area bawah, pinggang sampai ke belakang dan terjadi 5-10 minit sekali, tu ya baru contraction betul.

5mo ago

thanks sis. harap2 betollah braxton hicks je. nak tanya juga kalau kita dh start contraction. pergerakkan baby mcm mana ye?? adakah baby active atau sebaliknya