Alahan semasa trimester 1

Saya alahan masa week 4 sekejap je pening2 gitu je. Lepas takde alahan dah sampai la week 5 sekarang. Normal ke tu? Tapi puting saya masih sakit lg cuma berkurangan . Ada ke macam saya?

4 Balas

Yaa sama la mcm saya. Time week 4 angin, muntah muntah, sakit breast, demam. Skrg nak masuk week 6 dah hilang semua sakit sakit tu. Breaks sblum ni tak boleh sentuh lagsung skrg dah hilang dah sakit tu. Sikit sikit je tinggal sakit. Sy pun selalu tanya org yg berpengalaman. Sy first pregnant. So mmg byk bnda tak tahu and suka bertanya.

12mo ago

huuuu sama kita. demam seminggu memang xleh bt apa. ni da masuk week5 duk rasa letih, ngantuk, cramp on off, kencing kerap. sy pun first time juga. moga baik2 aje smua utk kita

rasanya normal sis. sbb sy pun lg 2 hari nk masuk 5week. skrg pun ada laa kejap² rasa loya,muntah,pening. tp bkn setiap masa laa. dia kejap² je rasa camtu. huu harap tak lama laa alahan ni. jaga kesihatan ye sis. semoga dipermudahkan segala urusan 🥰

12mo ago

ok terima kasih 🥰

Tak faham saya kenapa org nak alahan lama2 ni. Benda ni normal je. Ada yg lama ada yg sekejap. Ada yg ada alahan ada yg takde alahan. Semua ni normal selagi takde darah atau apa2 keluar dari bawah tu normal lah.

8mo ago

sis lain...mgkin sis dh branak byk...smua org x sma sis...bnda yg pling risau kdg2 symptom prgnant laaa..sy dh lalui dlu...sakit breast dh bkurg...x de smbelit,p scan mmg kantung kosong je ad... last2 kantung tu jatuh sndri...jgn kondem...stiap org berbeza...x sma pnglaman...slgi boleh bg pndpt,share pglman bg je..jgn sombong..kita ni manusia biasa ja....klau sis tu tau...x kn la dia brtnya...

Sama mcm sy.. Alahan smpi 6weeks..skg da masuk 7w2d xde Alahan

12mo ago

wahhh alhamdulillah rezeki awk takde alahan dah. mcm saya tak teruk sgt pun alahan week 4 ke 5 pening kalau naik kete tu je . hrni msuk week 6. harap takde alahan yg truk2