Alahan bau

Saya alahan bau. Macam² bau tak boleh. Sensitif sangat. Bau wangi sabun basuh, bau asap, bau nafas hidung. Jd pening. Ada cara tak nak hadapi alahan bau ni ? #firstmom #pleasehelp

1 Balas

sy almost everything xblh nk bau..dari wangi sabun baju, sabun mandi, asap, tumisan bawang, kuali panas, nasi didih, aircond kereta, bau suami. nk pergi kerja mmg spare plastik siap2 kt tepi. apa yg sy buat is sapu minyak kapak kt hidung. tp jgn amalkan sgt. selagi blh tahan, tahan la. so far alahan bau akn hilang, cuma bau sabun wangi is a big no for me..ni dh 3rd trimester pun masih xblh go.

4w ago

Sy pon same alahan kepada bau wangi.. mmg susah nk hidup sbb g mane2 akn ade org pakai perfume.. kedai sembur perfume… seksa sgt la.. even bau baju yg lps basuh tu pon sy bole muntah 😞 husband smpi xtau nk buat cmne..