Stok susu beku

Saya akan bekerja lepas raya nanti. Sekarang stok susu beku saya cum ada 56 oz. Cukup x agak2nya. Sy dah nak start full training jd mungkin pump utk bg dia terus bukan utk simpanan lg#adviceplease

1 Balas

Cukup ke tak bergantung pada jumlah dia minum sehari. Kalau hantar pengasuh kena bg extra kadang2. Katakan dia minum 2oz skrg setiap 2 jam, darabkan dengan 6. Tu total sehari awk bagi. Tips sy, bekalan frozen kena cukup seminggu atleast sebelum masuk kerja. Hari isnin sy masuk kerja, sy bekalkan susu frozen utk taska yg dh defrost malam sebelum. Hari isnin sampai khamis sy pam untuk bagi the next day. Jumaat sy pam untuk stock frozen. Kenapa isnin sy bagi susu frozen? Sebab saya kt rumah direct feed anak. Mcm tu la seterusnya. So stock frozen dalam freezer sy tak banyak, hanya cukup untuk every monday dan emergency kalau nak keluar tak bawa baby. Jimat space sbb nanti baby nak makan lg nak kena stock up chicken broth la apa.

1mo ago

Sama2. Good luck sis. Semoga terus istiqomah bf babyy