Susu badan

Hi, saya ada masalah susu tak banyak since bersalin . Memang sejak baby lahir bagi susu formula . Tapi memang fully fm lah kalau menyusu, lepas menyusu tuh kalau tengok dia tknak tidur baru bagi dia susu badan, bila try pam susu tak sampai 1 oz . Tapi harinih lepas baby tertidur masa susu badan tengok kat pipi banyak susu meleleh . Tuh tanda susu banyak ke 🥹#firstmom

4 Balas

macam sy jugak lepas lahir ..anak msuk nicu sbb kuning n berat turun mendadak..susu kurang..tp still bf..law pam pon sikit je dapat..BG jgak bby hisap..alhamdulillah..skrg susu da bertambah...

ibu sepatutnya marmet/urut breast utk keluarkan susu bdn once bby lahir. tak kisah berapa oz pun yg keluar. Dan let bby hisap like usual. bila ada ransangan, susu bdn akn slowly bertambah.

1y ago

baby saya terus masuk wad sis lepas lahir, seminggu 😢 susu mmg bengkak masatuh saya ada marmet . sampai.skrg susu sikit jehh

Saya susu tak banyak jugak sis , mix fm tapi saya minta nasihat doc . Saya susukan fm pastu kalau dia nangis saya bagi bf je , nanti dia rasa full dia tolak atau dia diam

awak berurut & marmet selalu .. kalau awak rajin pump nti dia bagi pressure kt breast & akan keluar kan susu