Perut mengeras

Hi, saya 38weeks dah tapi masih tak tahu mcmana rasa sakit contractions. perut kerap rasa tegang. Ada beza ke perut mengeras dgn baby regangkan badan? #pleasehelp #firstbaby #firsttimemom #firstmom

1 Balas

Contraction ni dia datang setiap 5 min. N awak takkan tahan sakit contraction tu. Perut mengeras tu bukan contraction. Biasa mmg akhir2 nak bersalin perut akan kerap sangat mengeras. Tapi kalau yg awak rasa tu mcm lebih sakit dari yg biasa, sakit tu dtg regular boleh terus ke hospital.