Ketulan darah + lendir pekat + dah ada bukaan pada 37w

Saya 37w5d. Aritu check kt emergency, nurse kata da ada bukaan 1cm. Esoknya keluar mucus plug (cecair pekat) coklat + darah sikit. Keesokannya pula keluar ketulan darah 1 je. Saya takda contraction lagi cuma perut mengeras. Saya kena tunggu ketulan darah keluar banyak, air ketuban pecah, contraction then baru ke hospital? Agak2 berapa hari lagi nak bersalin? #firstbaby

1 Balas

dah boleh dah tu pergi hospital terus

1y ago

awak banyakkan senaman untuk cepatkan bukaan. selain tu, ajak suami bersama