First time jadi pada saya ...

Saya 36weeks tapi baru first time kena sakit mata .. bahaya atau tidak ye ??? Perlu jumpa doktor ke ??#seriusnanya #pleasehelp #ingintahu

3 Balas

sy naik timbil mata dr awal pregnant. smpai ada biji keras dlm mata. skrg tgu due pun masih lg naik. frust jgk rsa insecure. hurm biasanya kalau lembut bengkak tu doc bg ubat gel sapu. kalau jd biji keras doc akan bg surat utk refer hosp utk buang(oprate kecil)

11mo ago

sis bole cuba tuam mata dengan kain yg direndam dgn air suam panas. tuam jgk dengansudu yg rendah dgn air suam panas. amal hari2

Better sis pgy klinik. Nnt doktor akan bg ubat yg sesuai utk pregnant mom. Lgpon bahaya takut effect kat baby klau tak jumpa doktor. Sy dlu time pregnant 5 month prnh sakit mata. Conjunctivitis.

Bagi saya perlu. Tak kira pregnant atau tidak. Tak selesa bila kena sakit mata. Lagi² akan mudah banyak tahi mata bila kena sakit mata.