Susu Badan

Saya 27weeks pregnant sekarang, nak masuk 28weeks dah. 3,4 hari kebelakangan ni saya perasan saya dah mula keluar susu. Normal ke? saya tanya ibu saya dia pun keluar susu awal ke, tapi dia jawab tak pula. lepas bersalin baru ada susu. ada sesiapa yg alami benda sama macam saya?

6 Balas

normal, susu susu start ada seawal 16w. Saya 24w dah keluar susu, tp jangan pam ye atau marmet. biar je, bersihkan puting susu je la dan urut2 manja puting tu supaya senang baby nak hisap nt. Tu yg nurse pesan masa sy bagitau time checkup. nurse kata bertuah ibu2 yg awl keluar air susu ni.

Normal sis sy dh kluar wktu 20w. Kdang2 tu tgh rehat rse bsah je. Sblh je yg mcm tu. Sblah lg kering. Sy lap pkai air suam jgn ksar2 nnt melecet lps tu pkai nipple cream.

normal,sy dah anak 5 ,masa mengandung semua anak2 sy mmg keluar susu antara 24-28weeks mmg dah ada air susu..

best nya awak dh kluar susu. normal je susu dh kluar, sbb kilang susu d proses d awal 16minggu

Sy start 17w dh ada, so normal ja. Jgn pegi perah pulak ye

Ya. Saya pon ada keluar tp sikit jela. 27w. Lap2 je sis.