Cara buka jalan 1cm

Sape ad buka jalan 1cm..macam mana nk cepat bukaan..baby actve..tanda k0k0 dh kluar..due 12/9..first baby..

1 Balas

anak 1st sy sampai hosp 9cm. anak 2nd sampai hosp 2cm,4 jam kemudian sy bersalin. anak 3rd sampai hosp 3cm,1 jam setengah lepas tu sy bersalin. tp contraction non stop,mungkin sebab tu bukaan cepat. sy sampai hosp tak larat nak jalan itik atau squat,memang baring atas katil ja. tau² ja air ketuban pecah dan terus masuk LR