OGTT 3kali

salam,nak tanya ada x kat sini kena minum air gula sampai 3 kali #ingintahu sebab nurse bgtau berat naik je selalu setiap kali dtg 1st 2st minum bacaan ok

3 Balas

Saya pun risau kena repeat kalau naik raya ni. Kena control berat badan supaya naik ikut berat yang dibenarkan every week 400gram,goodluck ye awak!

1y ago

Tq mommy

sayaa!..lepas raya ni kena minum kali ke3. .dh pasrah..weekend ni raya dlu. next week start control makan😂

1y ago

ye..betul..sebab berat naik je setiap kali check up..sy dh 30w

saya. tapi xjadi minum 3rd time sbb kndungan dh 37w. cuma dktr pantau BP, urine sahaja

1y ago

ya berat naik smpai 2kg dlm masa 1 minggu