Anak muntah

Salam,nak minta pendapat dan nasihat dari ibu² semua..semalam 11/07 sy bawa anak keluar tetiba dia muntah dalam pukul 9 lebih mlm..terus rush ke klinik doc cakap keemungkinan salah makan..doc bagi 3 ubat,ubat tahan muntah,ubat sakit perut dgn air garam..pukul 11 muntah lagi lepas dh bgi makan ubat muntah..12 malam start mcm nk demam..nasib baik ada spare ubat demam..kul 2 pagi start bgi ubat demam.. 12/07 ank tak muntah tapi kurang selera..susu pon kurang..sbb masa ke klinik doc suruh kurangkan susu..sbb taknak bg anak muntah kerap..sampai mlm nie baru 3 kali susu dr pagi..last pukul 5 ptg tadi susu..nie dh pujuk susu taknak ape semua..sy dah buntu risau sangat dengan keadaan anak..suami keje tak dpt cuti..tinggal anak dgn sy je mlm nie..tolong sy ibu² mcm mana sy nak suruh anak menyusu balik...anak minum susu formula..anak dh 1 tahun 7 bulan...tolonggg ibu semuaa

2 Balas

Mommy, if baby tak menyusu try bagi air putih.. baby kena byk minum air @ susu.. sbb tkut dehydration.. klau tak pun air jus2 oren mcm sunquick ke.. kdg baby kurg nk mnyusu sbb tekak @ tonsil dia bengkak.. mcm ank sy juga 1 tahun 7 bulan, mgkin skrg mmg musim sakit kot.. kat tempat sy mmg byk budak sakit.. ank sy pn tiba2 demam on off , pagi muntah smpai 4x.. tp sy tetap keep bgi menyusu wlupun nafsu makan dia kurg at the same time bgi jugak ubat doktor sarankn.. then sy dan suami ganti2 urut satu badan dia dr mlm ke pagi .. semoga baby puan cepat sembuh ❤️

dlu doc ajar sy gune syringe.ank dah ok x muntah tu

2mo ago

minum air masak ank camne.sblm2 ni ank minum air kotak ke x