Perut kalau turun tanda nak bersalin kalau perut tak turun boleh beranak normal ka?

Salam warga ibu² yg berpengalaman..saya anak pertama mengandung setelah kawen selama 11 thun..skrg saya 37week..isnin ni kena serah diri sebab gdm..dan kena induce 38 week tepat² GH bg date...tp memg saya rasa takut dan berdebar..doc gov ckp.. So far Alhamdulillah 🤲🏻 scan baby kepala kt bwh dr 36 week..skurangnya possibility nak normal tu tinggi..tp doc gov ckp..tengok keadaan time tu mcmna.. Kalau air ketuban kurang..czer Kalau masok ubat laluan xbuka..czer Kalau tngu beberapa jam xbuka jugak..czer Kalau berat baby berlebihan..czer Mcmna pun kena 38 week cun2 xboleh lebih hari... Doakan saya normal bersalin ya..sebab dgr ramai ckp normal masa pantang nak baik cepat..tp apapun saya berserah pada Allah..apa yg terbaik untuk saya.. Mohon pendapat pengalaman ibu² dan nasihat serta kuatkan semangat saya nie #pleasehelp #firstmom #ingintahu #firstbaby #bantusharing

6 Balas

saya gdm on dc . kena serah diri 28/11, 29/11 induce ubat 1x . contraction datang seharian 30/11 . 1/12 5pagi masuk LR pecah air ketuban alhamdulillah 8 pagi lahir lah baby girl secara normal . ada jahit sikit 👧🏻🥰 semoga dipermudah urusan awak sis ❤️ doa banyak banyak 🤍

5mo ago

terima kasih atas doa sis...makna ubat 1x jala ya..then dorg tngu..beranak mana..sebab saya td pg 7pg masok ubat..skrg koi 12 dorg nak check lg..mungkin nak masok ubat lg xsilap...sakit dh rasa dh sikit²... Alhamdulillah 🤲🏻 dipermudahkan urusan bersalin awak..selamat berpantang..

Saya pun sgkut gdm... Tp x payah serah diri kena ikut due date yg dokter bg tu 24/12 so sekrg tgh tggu tp xdak apa2 tanda lagi.... Semoga Allah permudahkan segala urusan kita semua nanti untuk bersalin

5mo ago

Alhamdulillah tima kasih awak

insyaAllah dipermudahkn urusan mummy bersalin normal ...date sama dengan saya kena serah diri 11/12 ni .doakn saya dipermudahkn urusan juga ya dan berpeluang melahirkn secara normal ....

5mo ago

lepas tu kena masok belon..baru start sakit..boh ubat xsakit lg..hari yg sama...masok belon lepas boh ubat

InshaAllah. doa banyak2 ye. moga ada rezeki awak nak bersalin normal. yg paling penting ibu dan anak selamat dan sihat

5mo ago

baik awak..terima.kasih tau.. InsyaAllah 🤲🏻

Saya khamis ni pun kena serah diri, semoga urusan kita dipermudahkan sis

5mo ago

InsyaAllah 🤲🏻 amin..semogs dipermudahkan selamat ibu dan anak bersalin annti...

semoga dipermudahkan segala urusan Amin

5mo ago

InsyaAllah 🤲🏻 terima kasih atas doa