sy skrg 40w 1d

salam. sy nk tnya. sy dh 40w 1d harini. mcm mana nk detect air ketuban leaking & normal ke baby bergerak slow pd wktu siang? mlm aktif je. sy mtk kawan2 doa moga sy cepat bersalin sblm kena serah diri rabu ni 🥹#ingintahu #firstmom

4 Balas

Sy haritu baby kurang gerak. Pergi pac doc terus decided utk induce. Tapi bila dah warded lahh elok pula petang tu dia active sangat. Tp doc pun dah buat keputusan utk induce since baby pun dah matang masa tu. masatu sy 38w6d.

baby gerak slow pegi je la pac sis. sye 39w5d baby gerak slow to cukup la 10 gerak. tau2 air ketuban kurang.. ade leaking tp sye mmg x perasan ape2 sbb 36w scan air ketuban cukup.. sye da bersalin da smlm 🙂

7mo ago

sye gi pac sbb perut memulas, lgpun sye mmg kena serah diri 25hb jd sye fikir da perut meragam gi je la pac 23hb tu. org kate cirit tanda bersalin kn. tp sye x cirit, cume buang air je 4-5kali. lepas tu kat pac dorg scan, buat ctg semua la. scan nmpak iar ketuban kurang, bukaan da 1cm so mmg risiko air ketuban tu leaking2 lg so doc decide esoknya sye induce je. lgpun ctg x brape ok la.. baby gerak cukup 10 tp slow dr biasa rupanya sbbkn air ketuban leaking tu.

saya pun 40w 1d. risau juga sebab memang takda tanda apa apa. baby gerak mcm biasa. kena serah diri juga 29/11 ni. semoga urusan kita dipermudahkan ye sis 🥺🥺🥺🥺

7mo ago

sama la sis..kne serah diri 29/11 ni

Kite bru nk g checkup dkt kk harini, dh 40w 1d.. xde tnda ap2 jugak. Tunggu keputusan dr suruh serah diri bila2 je ni.