Kandungan 7 minggu

Salam.. sy nk tny normal ke kalau janin usia 7 minggu belum nampak heartbeat.. dah byk klinik sy pergi tp feedback doc ada yg kata. Terlalu kecik ada yg cakap janin xmenjadi perlu digugurkan tapi sy dpat rasa perut semakin besar . Ada x sesiapa yg pernah lalui atau ada apa2 maklumat .. #ingintahu

2 Balas

saya masa 7 weeks g scan dkt swasta xnmpk heartbeat lg.. doc kata jgn risau sbb janin kecik lg tp dia tahu sy risau sbb ada sejarah keguguran sebelum ni baby xde heartbeat jugak.. terus dia bg sy mc dua hari.. tiap hari pkir nk g scan lps tu tp sy tunggu jugak smpai appointment bukak buku pink n scan dkt kk masatu dlm 10weeks+.. alhamdulillah masa scan baby ada jantung siap pakej dpt twin lg.. jd sis jgn risau yaa.. selagi xde turun darah ataupun apa2 yg menunjukkan tanda gugur tu fikir positif je.. dh besar sikit sis boleh buat appointment buku pink n then biar nurse n doc kk pulak pantau kandungan sis tu mcm mana ya.. bykkan berdoa ya mummy In Shaa Allah baby sihat je tu

7w kecil lagi mcm size tictac kalau refer apps ni & perut semakin membesar tu sebab buncit. Biasanya kes begini disarankan tunggu sehingga 12w. Rata2 ada yg 8w 9w baru nampak hearbeat. Sekiranya janin tak menjadi darah akan turun pada 12w atau lebih awal. Kalau tak turun juga kena d&c, minta dijauhkan ya