Sakit bawah perut knan yg amat

Salam sy nk tanya , petang kelmarin sy da merasakan tkselesa pda bhagian bawah kanan perut dan rsa sdkit ngilu/kejang tpi still boleh kawal . Pada tgh malam lebih kurg jam3 pagi sy trjga sbb rsa sakit sgt mcm tegang , sy cuba pusing kiri tkboleh pusing kanan lebih sakit , akhirnya sy duduk dan tktido shingga pagi menahan pedih. Bila pagi sy ke klinik utk check , dan doktor check baby okay aktif sgt smpi mnendang nendang msa scan , doktor bgtau uri sy di bhagian bwah tpi perkara tu normal utk usia mcm sy ni (28thn) , jdi doktor kta tkdepape yg perlu risau cuma bykkan mnum air . Bila balik , skit tu makin kerap dan kdg rsa mngeras tpi sy tahan jugak . Pagi ni rsa tu berubah posisi pulak pedih bahagian ats perut . Nak bgun pegi tndas pun mnta tlg husband bgunkan . Sy tktau nk buat ape lgi , ade ibu ibu berpengalaman mcm sy? Adekah perkara ni normal utk memasuki trimester ketiga? Ini ke yg org katakan "Braxton Hicks" ? #firstmom #seriustanya #

2 Balas

usually klau cramp + mengeras better trus ke emergency. If kerajaan, pegi kerajaan if u check swasta, pegi emergency and consult ur Dr ye.

cuba g cek di hospital kerajaan dgn segera