Trimester pertama

Salam smua nak tnya momies, normal ka klu trimester pertama mengandung rasa mcm demam, tp bila tny suami dia kata suhu ok mcm biasa, tp ada masa sy rasa demam lemau, kadang2 mcm x tahan dgn mual lemau, loya tp bila cek mmg x demam, klu mkn paracetamol blh tak ibu2 ada pengalaman tak?

2 Balas

wsalam. normal sbb perubahan hormon. Sy mkn paracetamol biasa (500mg) bila btul2 xtahan (bdn menggigil sejuk lps maghrib keatas). klu rasa mual kena cpt2 cri kudapan supaya perut xmasuk angin.