Ubat kk bagi

Salam smua . Ada ka kt sini yg xboleh telan lansung ubat kk bagi? And xambk apa2 ubat pon sepanjang pregnant ? saya lansung xbole telan last2 saya tak mkn terus .. bahaya ka utk baby ? #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

Bahaya sis, kalau takboleh telan ubat doctor kk bagi, sis kene bagitahu doctor. Nanti doctor akan tukar kepada ubat yang baru. Selalu nya ubat zincofer memang ramai tak boleh telan. Kesian kat baby. Cari solution lain, jangan tak makan. ada sebab kenapa kk bagi vitamin tu.

Ada risiko nya kalau tak makan vitamin yang dibekalkan dari KK. Nanti baby dalam perut tak membesar dengan sempurna/tumbesaran terbantut. Boleh refer dgn doktor kalau dpt beri alternative yang lain.