Staff kk lawat ke rumah

Salam, siapa ada pengalaman staff KK dtg lawat di rumah semasa tempoh kehamilan? Tanpa pemakluman awal. Diaorg mmg akan buat lawatan ke? #ingintahu #firsttimemom

5 Balas

waalaykumussalam. tak ada pula. lepas bersalin ada lah. tapi ada kawan cakap dia dulu nurse datang time pregnant, sebab KD dia tak ramai patient jadi boleh buat home visit.

7mo ago

ohh faham².. tulaa nurse kk saya ada kata akan buat lawatan mengejut.. tak tau ye ke tak buat ya.. fikir kot takde masa kat rumah sbb kerja atau balik kampung je😅

Sya haritu nurse Dtg mengejut.saya dgn alahan. rumah pula agak bersepah. bukan sepah apa. baju je tk lipat. hahaha tapi nurse faham. alahan tkboleh buat kerja rumah

7mo ago

hahahha.. ok fahamm.. just nk tanya, dia dtg tak kira hari dan waktu ke? contoh mcm saya kan kerja, weekend pula balik kampung.. so, kot² waktu dtg kita takde kat rumah ke

Ada…klinik desa ada…mcm tempat sy misi bgtau awal2 dah masa buka buku pink yg dia akan buat antenatal home visit atleast 2-3 kali dan postnatal lagi kerap

7mo ago

ohh faham².. thank you

kd kat tempat sye ya... mase buat buku aritu pn die dh pesan awal2... ade hari die akn dtg umah...

7mo ago

ok faham thank you

ada certain tempat, ya. sbb dorg nk pastikan ibu bg alamat kediaman yg betul.

7mo ago

fahammm thank you