Bmi lebih 30

Salam/hi semua. Untuk ibu hamil yg berat badan obes (bmi lebih 30)masih ada harapan tak utk bersalin normal. Setakt ni gula, bp, hb semua okay. Cuma bmi dah 34 (80kg) 😢

2 Balas

insyaaAllah, boleh sgt2. Saya dulu time bersalin berat 96kg boleh je bersalin normal jika yg lain2 tu ok.

12mo ago

insyaaAllah boleh tu. Huj trimester bykkn buat senaman regangan. Boleh tgk kt tiktok de byk. Biasalah plus size ni org kata badan xaktif tu yg ssh tu

Sy bsalin normal. bmi 32 masa buka buku (79kg). last checkup sblm bsalin 90kg.

1y ago

xde tips sis sbb sy overdue, kena induce. dh induce baru la ada progress.