Tips Atasi Morning Sickness - 9 weeks pregnant

Salam semua, any tips utk atasi mual dan pening sepanjang awal kehamilan? Dan hingga berapa bulan ye macam ni? Kadang bukan morning saja, tapi sampai ke Night. Badan rasa lesu & hilang focus, jejaskan reputasi kerja. #firstbaby #firstmom

1 Balas

Saya habis trismeter 1 baru okay alahan. Trismeter ke 2 dah boleh start makan elok. Takde muntah2. And try makan mcm kekacang nak elak mual2 tu & makan banyak kali tapi dlm kuantiti sikit.

10mo ago

harapnya la kan lps 3 bln ni ok, check up baru ni berat turun. Dr dah risau sbb memng saya x cukup berat. tq for the tips sis.