Nipple sensitif on off

Salam semua. Saya skrg 14w. Nak tanya tanda2 awal kehamilan contoh nipple sensitif akan hilang bila dah masuk 2nd trimester ataupun akan rasa sampai hujung pregnant? Saya kadang risau sbb kejap sensitive kejap tak. Saya akan jadi overthinking kalau sensitif tu hilang sbb selalu sangat naik fyp tiktok kalau tanda2 tu hilang salah satu tanda tak elok huhu. #firstmom

3 Balas

cume nk komen pasal overthink tu..sy pon mcm sis risau nak² bile kat tik tok bnyk lalu pasal ank dlm kandumgan xokey la bile symptom xde. bile scan okey bile dah deliver tak okey la.kite ni risau sampai jadi takut.

6mo ago

Kan..skrg ni bila naik ja content pasal benda2 camtu saya cepat2 skip. Taknak tengok sbb nanti jadi overthinking.

w'salam. takde ape tu awak, Insya-Allah. pengalaman saya, nipple sensitive, tender breast masa 1st tri je. pastu, alahan lain spt muntah/mual hilang masa 2nd tri. dah selamat bersalin dah :)

waalaykumussalam. simptom2 tu memang akan on/off sis. lain orang lain. ada orang tak ada simptom langsung sepanjang pregnant, alhamdulillah baby sihat.