Adakah normal ?

Salam semua . Saya nak tanya normal ka kluar coklat macam ni . Keluar coklat Tak banyak . Kena ke hospital x? #SeriusTanya

Adakah normal ?
10 Balas

sya baru je kena macam ni sis, dah pgi klinik scan baby okay. Dr bagi ubat kuatkan rahim , pastu kena bnyk berehat. elakkan buat2 kerja berat. and jngn bersama dgn suami dulu. tapi doctor ckap kalau sehari dua je kluar mcm tu okay. kalau lebih kena pgi klinik scan je dulu, tgok kdaan baby macam mna. and jangan smpai kluar darah merah. kalau start keluar darah merah yg tu bahaya. kalau sis risau mcm sy, better pgi je klinik nanti dah scan mintak ubat kuatkan rahim tu.

sya kena mcm ni 5 hari sblm msuk 6w. tpi tklah bnyak mcm ni cuma color sma. klau bnyak buat kerja,bnyk brgerak adalah kluar mcm ni. lpstuh trus pgi swasta sbb risau. alhamdulillah dr check bby ok and kantung dlam rahim. risau klau ada mcm ni kluar kandungan ektopik atau chemical. bkn tkutkan tpi sbaiknya pgi ja check. apa2 yg mlibatkan darah/kputihan teruk kna pg check ya. sya dlu pn dpt suggestion dri mmy2 dkt sni. smoga mmy dan bby sihat2 ya.

pergi hospital .. saya mula keluar macam tu jgk lepas tu keluar darah merah.. ni hari dah ke4.. sebelum ni spotting koko ja bila lap dgn tisu baru lekat.. hari selasa ni baru tahu keputusan darah beta hcg.. doakan kandungan saya normal dapat diselamatkan .. risau sgt hati ni.. sekarang kandungan kedua sebelum ni ggur harap sgt kalini ada rezeki

maaf sis pada saya better pergi check. kandungan saya yang lepas keluar macam ni pergi check doct cakap okay je. then darah tu non stop seminggu warna coklat lepas tu dia tukar ke merah then terus gugur. better sis pergi check scan n minta ubat kuat rahim.

better pergi hosp sis. sya hritu spotting .masa spotting sikit2 tu x pergi hosp lagi. tpi bla satu hari tu kluar bleeding wrna darah mcm merah tu trus pergi hospital .. lpas dah pergi hospital esok nya baru pergi klinik swasta utk dptkan second opinion.

3mo ago

in shaa allah smoga utk awk pun ada berita baik .dan smoga baby dlm rahim awk membesar dgn baik dan sihat . in shaa allah smoga baby awk pun kuat .

Sy lagi banyak dr ni dan wrna merah week 6 dr scan ada kantung terus doktor bagi duphaston. Sy pergi hospital swasta. Alhamdulillah on my 8 weeks. Mohon doanya ya. Sy doakan sis pun baik2 shj. Amin.

Kalau boleh terus g klinik dear supaya dapat cegah awal perkara - perkara yang boleh dielakkan

sy mula2 mcm ni, skrg hri ke 4 bleeding

3mo ago

sy x beli sbb xde arahan dari doc

tak normal...sy ggur bila kluar mcm ni

3mo ago

Maaf tnya, Sis ada terus pgi scan ke masa start kluar macam ni? and berapa hari? risau sbb pernah jdi mcm ni tapi stakat ni baby ok.

pergi hospital