Puasa awal kehamilan

Salam semua. Saya nak tanya ada ke sesiapa yang berpengalaman berpuasa ketika usia kandungan 7minggu mcamtu? Digalakkan tak berpuasa atau ada tips untuk bleh digunakan. #seriusnanya #firstmom

1 Balas

puasa itu wajib tak kira bila waktu kehamilan. tapi kalau mmg ada masalah kesihatan yg menyebabkan tak boleh teruskan puasa, risau akan kandungan, dibenarkan berbuka. lepas tu ganti dan bayar fidyah. tipsnya ambil makanan sihat semasa sahur. ambil lebih protein, minum susu campur 2-3 biji kurma yg direndam semalaman untuk bagi perut tahan sampai berbuka

1y ago

wahhhh..mcm menarik menu susu kurma....nak Cuba la nnti puasa😍😍