UPT Positif, hari ni macam period

Salam semua. Saya last periond 12/9/2022. Next period due 13/10. Tapi last week, saya mula ada spotting / lendir coklat dekat panties, especially tiap kali balik kerja. Dan, selalu mual lepas makan. So, 13/10 tu saya buat UPT, samar double line. Semalam, 15/10 saya buat test Clear blue digittal, keluar pregnant 1-2w. And, semalam memang berjalan sungguh, dan badan memang rasa penat lain macam. Lendir coklat pelan pun banyak. Malam tu dah start rasa sakit di bahagian kiri ari-ari. Masa kencing, saya perasan ada sedikit lendir darah. Pagi tadi bangun, perut sakit sangat, and darah macam period. So, sekarang ni, saya patut bertenang atau patut pergi klinik? Maaf ya, ini pengalaman pertama, jadi nervous sikit.#pleasehelp

6 Balas

saya tuan post ini. hari yg sama saya post ni, saya ke klinik tengah hari tu. doktor takde buat test, tp buat scan je. cuma sebab awal lagi, mmg tak nampak. doktor dekat klinik confident sy pregnant sebab simptom yg sy cerita and dah dua kali test positif. tapi, doktor advise pergi hospital supaya dapat scan bawah. at least kalau gugur, takde apa2 yg tertinggal. kami pergi hospital gomen. ambil darah and urin, dan scan bawah. dari result hospital, doktor kata tak boleh nak declare miscarriage sebab semua result negatif. so, doktor declare saya period je. cuma, doktor pun akui masa saya scab bawah tu, darah saya banyak. begitulah kisah pregnancy saya. malam dekat hospital tu, saya masih rasa relaks. cuma esok pagi, bangun, rasa sayu sangat 😢

2y ago

tak ada emoji hug .. inshallah akan ada rezeki lain kali..mmg akan terasa sbb kita baru nkk happy..semogaawak kekal positif ya..

hmm kalau macam ni puan patutnya dah boleh refer ke klinik bila dapat Tahu pregnant. sbb jika dibiarkan kita tak tahu apa jadi dlm rahim kita tu. samada baby ada ataupun dah gugur. ni semua Sy citer pengalaman sy huhu lmbat pergi klinik

Saya pernah kene mcm ni. Check CB pun naik 1-2 weeks. Masa hari turun darah tu saya cek upt dah 1 line. Pergi hospital. Dokte anggap period je. Org ckp chemical pregnancy. Baby tak mengembang

2y ago

sis pantang tak?

msa kandungn awl kna bnyk rehat..kurgkn prgerakn,puan kna jumpa dktr ceritakn dari A-Z

seeloknya pi hospital sis...kena check tu

better pergi check dr sebelum terlambat