HARINI 24WEEKS

Salam semua, saya first mom ingin tahu yg harini kandungan saya dah 24w tapi nk rasakan tendangan baby agak susah..kadang2 je tu pun slowww pastu tk rasa beberapa hari...risau.. bole share pengalaman korg jgk x..#firstmom #pleasehelp

5 Balas

Normal dear. Cuba active sikit, minum banyak air, try minum air sejuk and jalan2 ke. Meati baby akan active. Kadang2 kick ni depends on ketebalan perut jugak dear. Time 28weeks kalau baby kick sangat2 kurang, wajib jumpa dr secepat mungkin tau. Take care. Hope all is well

sy pun skrg 24w2d..alhamdulillah baby bergerak aktif..mungkin kandungan pertama lambat ckit nk Rasa ..nurse pun suruh start kira pergerakan baby bermula kandungan 28minggu.. insyaAllah tkde apa... kalau awk risau blh gi scan tengok keadaan baby.. insyaAllah baby Awk baik2 saje..

tak rasa beberapa hari tu maksudnya tak rasa kick lgsung ke?? maybe awk kena buat something yg boleh trigger kan dia utk bergerak mcm minum air sejuk ke minum air masak ke… tp kalau anak 1st org kata mmg lmbt nk rasa kick yg betul2 punya

saya start rasa 21 week kuat pahtu skrg dh kerap rasa banyakkan main ngan dia ngn borak... InshaAllah xde ppe tuh mungkin dia tendang slow x kuat tuh x rasa tuh mcm dia gerak

Asal kan rasa baby gerak pun dah okay. Kadang kadang baby saya pun dia kick slow je. Dalam sehari ada rasa dia gerak sikit pun dah ok. 28weeks kena perhatikan betul betul