First time test UPT

Salam semua, saya dah lewat haid 6 hari. Dan tgah hari kemarin lpas lunch saya ad buat test UPT sbb rasa tertanya tanya sama ada pregnant ataupun tak.. tapi result dia -ve.. adakah sebab timing saya buat test UPT tu salah? Atau mmg tu result nyaa? Mohon pencerahan … #firstbaby #firstmom

First time test UPT
2 Balas

tak salah. kalau betul2 pregnant, buat waktu mana2 pun akan naik double line. cuma awal2 pregnancy ni orang akan mntk buat guna 1st urine bangun pagi sebab hormon HCG tinggi time tu. try la.

awak cuba test upt first urine awal pagi dan guna dip n tell..