Tak makan nasi

Salam semua, saya baru masuk 7 weeks, mcmana ya, lapar tapi tk lalu tgk nasi.. #firstbaby

10 Balas

sy pun sma.. dh 3minggu X mkn nasi sbb mmg tak lalu.. tp sy boleh telan bubur.. jd mkn bubur je hari² .. bubur ngan bun, sy bnyk mnum air.. klau yg bekerja kena standby snack dlm bag.. snack sihat ya.. jgn bg perut kosong. klau perut kosong,angin sng masuk boleh jd mual.. wlwpun mkn bubur dgn bun je hari² syukur berat badan kite naik jg la🤭 terkejut g timbang dri 44kg naik p 47kg .. pdhl tak mkn nasi.. yg pnting vitamin jgn tinggal🥰 Semoga dipermudahkan urusan ibu² mngandung😊 kita rsa sngsara tp dlm msa yg sma, ada kebahagiaan yg harus dijaga/dirawat dgn baik. 🥰

1y ago

Baik, trima kasihh

saya dari 6week jugak tak lalu makan nasi sampai sekarang , benci betul tengok nasi dengan lauk. sekarang saya boleh makan benda yang orang jual je, contoh nasi goreng, mee goreng,bihun goreng dll yang bergoreng je. kalau masak sendiri atau orang masakkan memang loya tekak tak tahu la kenapa😂 sis boleh cuba pergi bazaar dan tengok makanan apa yang menyelerakan. saya pun buat macam tu. dari takde selera terus ada 🥰

1y ago

Betull, saya baru balik dari bazaar sis, alhmdulillah nampak mee goreng kawah, kecur air liurr😅

saya dekat 2 minggu dah takleh nak telan nasik. sejak2 double line ni. sebelum tau preknen elok ja baham 2 pinggan 🤣🤣 lani telan benda bergoreng pon tak boleh dah. makan lauk ja boleh tu pon sesetengah ja. sis makan ja apapa yg sis nak makan. asalkan tak berlapar

1y ago

Betul tu, sy pentingkan susu & vitamin lepastu sy makan je pape bagi kenyang, pulak tu bkerja, bahaya kalau hypo

Sama la sis🙃 bila tengok nasi & lauk2 je terus kembang tekak ni. Bila lapar sangat makan nasi juga, mesti muntah balik. 😌 saya boleh makan goreng2 je, atau macam bihun / kuey teow sup tu.

1y ago

Sama, tapi smalam saya beli mee goreng, ehhh sama buang jugak, makan dua suap je😭

Samalah, saya dah 9 minggu mabuk teruk. Xlalu makan nasi. Makanan lain pun xlalu. Tapi kene paksa tekan juga walau xda selera. Risaukan baby

1y ago

Sama. Smoga dpermudahkan

saya 6 weeks nasi memang tak makan sbb tak lalu..ganti dengan roti,kekacang ,susu,buah je..tu jela yg dapat lalu kat tekak

1y ago

Mee kenyang tak puan?

masa 7w pn sy xllu mkn nsi.. mkn roti, mnum air oat, buah..kdg trpksa jgk mkn nsi skit, tp klu mkn msti loya..

1y ago

Skarang pn dh brapa weeks? Smpai bila ya tk boleh makan nasi ni huhu

Klu mcm sy ganti dgn roti dan buah2.. yg penting kena banyakkan minum air masak..

1y ago

Baik, nasib baik rumah ada pratha

Samalah tgk nasi je rasa nak muntah. Boleh makan buah, roti dgn biskut je

1y ago

Betul, nasib baik buah boleh

sy pun xlalu nasi

1y ago

Aduh, merisaukan, sbb bimbang nutrisi & saya bkerja, kerap lapar